Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

French toast

... ή αλλιώς ''γαλλικές φρυγανιές''.


Χορταστικό και υγιεινό κολατσιό για όλες τις ηλικίες.
Ιδανικό για παιδιά.

Υλικά
6 φέτες ψωμί
2 αβγά
1/2 κούπα γάλα
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
ζάχαρη

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι.
Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε τον πάτο του τηγανιού με το λάδι.
Κόβουμε το ψωμί μας σε φέτες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπαγιάτικο ψωμί.


Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά ολόκληρα.


Προσθέτουμε το γάλα και την κανέλα και ανακατεύουμε με σύρμα.


Βουτάμε τις φέτες στο μπολ με το μείγμα των αβγών ώστε να καλυφθούν με αυτό και οι δυο πλευρές τους.


Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές , μέχρι να πάρουν χρώμα.


Σερβίρουμε με ζάχαρη.

Καλή απόλαυση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου