Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Party Finds Sunday - Σταχτοπούτα !!

Ένα πραγματικά κοριτσίστικο θέμα για πάρτυ είναι το σημερινό : Σταχτοπούτα !!
Και τι δεν έχει αυτό το πάρτυ που έστησε η Keren από το Keren Precel Events
και παρουσιάστηκε - που αλλού ?? - στο Kara's Party Ideas ...

... παραμυθένια διακόσμηση ...


... βασιλική "οικοδέσποινα" ...


... τούρτα που δε σου κάνει καρδιά να χαλάσεις ...


... απολαυστικές λιχουδιές ...


... και φυσικά το ανάλογο ρολόι ,
για να ξέρουμε πότε η ώρα θα είναι 12 !!


Για μια ακόμα φορά , τη προσοχή μου τράβηξε το παραμυθένιο κάστρο από χαρτόνι ,
που ουσιαστικά αποτέλεσε τη βάση της διακόσμησης !!

Για περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες για το πάρτυ
πατήστε πάνω στις φωτογραφίες
καθώς και στο Keren Precel Events.

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη  ...

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Fun Food Friday - Παπάκι από ρύζι !!

Μπορεί να μην είμαστε Γιαπωνέζοι ,
με τη μεγάλη πείρα στα περίτεχνα γεύματα σε πακέτο ,
αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να απολαύσουμε τη τέχνη τους
και να τη χρησιμοποιήσουμε , έστω και μεμονωμένα.
Τι λέτε , λοιπόν , για ένα παπάκι από ρύζι 
να συνοδεύει τη πρωτεΐνη που θα προσφέρετε στο βλαστάρι σας ??


Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για λεπτομέρειες κατασκευής
από τον/την Moriazu στο BentoUsa by AllThingsForSale.com .

Παραμείνετε συντονισμένοι για την επόμενη ...

Fun Food Friday

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Ανοιξιάτικο triffle με φράουλες !!

Μόλις χθες , 10 μέρες πριν τελειώσει και ο Μάιος ,
συνειδητοποίησα ότι με τις δουλειές στο σπίτι ,
το Πάσχα , τα γενέθλια της μικρής μου ,
- χρωστάω φωτογραφίες από τη τούρτα , το ξέρω -
την προετοιμασία για ένα γάμο και δύο βαπτίσεις 
- γινόμαστε νονοί στο ζευγάρι που παντρέψαμε 
και παντρεύεται & βαπτίζει το ανιψάκι μου
η αδερφή του άντρα μου !! -
καθώς και τις απαραίτητες εξετάσεις για την εγκυμοσύνη 
- είμαστε στην 26η εβδομάδα !! -
πέρασε και η άνοιξη και δεν το πήρα χαμπάρι.
Με όλα αυτά , δε κατάφερα φέτος να φτιάξω 
την αγαπημένη μου μαρμελάδα φράουλα ,
αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπόρεσα να αντισταθώ
στις ζουμερές φράουλες που με κοιτούσαν ,
παρακαλώντας να μπουν στο καλάθι μου , μόλις προχτές !!

Χθες το απόγευμα , λοιπόν , σκάρωσα αυτό το γλυκάκι
για να απολαύσουμε το πιο αγαπημένο μου φρούτο
και να γιορτάσουμε την άνοιξη που μας αφήνει !!
 Triffle με φράουλες , ελαφρύ και πολύ ζουμερό !!


Υλικά για 8 - 10 μερίδες
2 κουτάκια ermol
200 γρ. τυρί κρέμα philadelphia
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 δόση yellow cake
1/2 κιλό φράουλες

Η διαδικασία για το γλυκάκι αυτό είναι πολύ απλή ,
αρκεί να μαζέψουμε όλα τα υλικά μας.
Αρχικά , ετοιμάζουμε τη κρέμα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο από τα κουτιά του ermol στο μπολ του μίξερ 
και χτυπάμε για να αφρατέψουν , στο δυνατό. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη , το γάλα και το τυρί κρέμα 
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
 Έτοιμη !!


Ανοίγουμε το φακελάκι με τη σοκολάτα
και το τοποθετούμε σε πυρίμαχη κούπα.
Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ,
στο δυνατό για 30'' ( δευτερόλεπτα και όχι λεπτά) κάθε φορά ,
όσες φορές χρειαστεί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
 (συνήθως χρειάζεται 2-3 φορές , ανάλογα την ισχύ του φούρνου).


Με τα χέρια μας διαλύουμε το παντεσπάνι σε τρίμματα.
- Η φωτογραφία είναι όπως το έβγαλα από την κατάψυξη 
και αφού ξεπάγωσε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Διατηρείται ζουμερό , όπως την ημέρα που το έφτιαξα !! -


Αφού πλύνουμε τις φράουλες και τις κόψουμε σε κομματάκια ,
μαζεύουμε όλα τα υλικά μας και ξεκινάμε τη συναρμολόγηση.


Στρώνουμε το παντεσπάνι ...


... τη κρέμα ...


... τις φράουλες ...


... και περιχύνουμε με σοκολάτα.


Επαναλαμβάνουμε μία ακόμα φορά με όλα τα υλικά.
Μπορούμε να κάνουμε και ωραία σχεδιάκια με τις φράουλες ,
ανάλογα με τη διάθεσή μας !!


Έτοιμα !!

Καλή απόλαυση !! 
 
Σημειώσεις :
 - Προσωπικά , δε χρειάστηκε να ετοιμάσω παντεσπάνι ,
γιατί είχα 1/2 δόση στη κατάψυξη , απομεινάρια από τη τούρτα της μικρής μου.
Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαβουαγιάρ ,
μόνο που πρέπει πρώτα να τα βουτάτε και σε υγρό π.χ. 1 κούπα νερό με 1 κ.σ. ποτό.  
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σοκολάτα θέλετε , 
απλώς με τις σταγόνες σε φακελάκι δε χρειάζεται να λερώσετε πολλά σκεύη.

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Party Finds Sunday - Ληστεία τρένου στην Άγρια Δύση !!

Μία εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα για πάρτυ για αγοράκι 
υλοποίησε η Nicole από το Million Dollar $mile Celebrations
και παρουσίασε στο αγαπημένο Spaceships and Laserbeams.
Ληστεία τρένου στην Άγρια Δύση !!

Θαυμάστε τις λεπτομέρειες ...





Προσωπικά , ξετρελάθηκα με την κατασκευή του ονόματος από λάσο
και την οροσειρά από χαρτόνι !!
 Καταπληκτική ήταν φυσικά και η ιδέα της πόλης από μπισκότα ,
απλά κρατάει δεύτερη θέση στο μυαλό μου , μια που δεν τα καλοκαταφέρνω σε αυτά.
Ίσως , αν αντικαθιστούσαμε τα μπισκότα με χάρτινα κτίρια ...

Για περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες για το πάρτυ
πατήστε πάνω στις φωτογραφίες.

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη  ...

Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Πασχαλινά τσουρέκια , αφράτα και μυρωδάτα !!

Τσουρεκάκια αφράτα με υπέροχες ίνες
που παραμένουν μαλακά τουλάχιστον μια εβδομάδα !!
Αυτό είναι που ζητάω από τα τσουρέκια μου
και που μόλις πέρσι το κατάφερα !!


Λόγω πίεσης χρόνου μέσα στη Μ. Εβδομάδα , ανέβαλα να μοιραστώ
μαζί σας τα αποτελέσματά μου πέρσι και για τον ίδιο λόγο
παραλίγο να την πατήσω και φέτος ... είναι ήδη απόγευμα Μ. Σαββάτου !!
Κάλλιο αργά παρά ποτέ , που λέει και ο λαός μας ,
αφιέρωσα τις τελευταίες ώρες σε αυτήν την ανάρτηση ,
ώστε να σας βοηθήσω να φτιάξετε τα δικά σας τσουρέκια ,
αν όχι φέτος , του χρόνου !!
Γιατί είναι εύκολα - πιστέψτε με -
αρκεί να βρείτε τη σωστή συνταγή για τα γούστα σας 
και να προσέξετε μερικές λεπτομέρειες.
Αν τα μαλακά , ινώδη τσουρέκια με υπέροχο άρωμα είναι
η προτίμησή σας , αυτή είναι η συνταγή για εσάς.
Ελάτε να τη δούμε μαζί , βήμα - βήμα ...

Υλικά
 900 γρ. αλεύρι robin hood
420 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. φρέσκια μαγιά
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
170 γρ. μέλι
1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
4 αβγά
1 κ.γ. μαχλέπι τριμμένο
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
ξύσμα 1 πορτοκαλιού

αλεύρι για το πασπάλισμα του πάγκου εργασίας
βούτυρο για να αλείψουμε το μπολ
2 κρόκους αβγών για να αλείψουμε τα τσουρέκια

Βήμα 1ο : Η μαγιά !!

Σε μπολ μετρίου μεγέθους διαλύουμε με τα χέρια μας τη μαγιά ...


... προσθέτουμε το γάλα , το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ...


... 1 κ.σ. ζάχαρη ...


... και 200 γρ. από το αλεύρι μας.


Ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός.



Σκεπάζουμε με μεμβράνη ...


... και τοποθετούμε το μπολ σε σχάρα του φούρνου μας 
- πάνω σε πετσέτα  , για να μην ανέβει η θερμοκρασία του μπολ
από την επαφή με τη σχάρα -
στο κέντρο του φούρνου , στους 40ο C στις αντιστάσεις.


Αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά και ιδού το αποτέλεσμα ...



Βήμα 2ο : Η ζύμη !!

'Οσο περιμένουμε τη μαγιά να φουσκώσει ,
βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο ...


... το μέλι ...


... την υπόλοιπη ζάχαρη ...



... τα κοπανισμένα μπαχαρικά ...
- προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο μαχλέπι ,
αλλά συνήθως τα τσουρέκια θέλουν και τη μαστίχα τους -


... το ξύσμα του πορτοκαλιού ...


... και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.


'Οταν η μαγιά είναι έτοιμη ,
βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αβγά ,
τα χτυπάμε ελαφρά ...


... προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε .


Προσθέτουμε τη μαγιά ...


... και σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι ...


... συνεχίζοντας να ανακατεύουμε κυκλικά με τον αβγοδάρτη ή μια κουτάλα ,
μέχρι η ζύμη κατά το ανακάτεμα να ξεκολλάει ελαφρά από τα πλαϊνά
και να πάρει όλο το αλεύρι. Δε θα χρειαστεί παραπάνω.
Η ζύμη , όμως , θα κολλάει στα χέρια μας.


Βουτυρώνουμε καλά ένα τεράστιο μπολ ή καλύτερα λεκάνη ,
τοποθετούμε εκεί τη ζύμη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.


Τοποθετούμε τη λεκάνη στο φούρνο - που ακόμα είναι στους 40ο C στις αντιστάσεις -
και αφήνουμε για 1 1/2 έως 2 ώρες , μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.


Βγάζουμε τη μεμβράνη απλώς τραβώντας την από την άκρη
και χωρίς τη βοήθεια μαχαιριού , κουταλιού ή ψαλιδιού ,
ώστε να μην χαλάσουμε αυτές τις υπέροχες ίνες.


Γυρνάμε το μπολ και ρίχνουμε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο.


Η ζύμη θα κολλάει πολύ , όμως δεν προσθέτουμε αλεύρι για να σφίξει
απλά τη ρολάρουμε στο αλεύρι του πάγκου για να μην κολλάει εξωτερικά.


Βήμα 3ο : Τα τσουρέκια μας !!

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια , τα πλάθουμε σε λωρίδες
και στη συνέχεια σε κοτσίδες ή όποιο σχήμα μας αρέσει .
Φροντίζουμε τα χέρια μας και ο πάγκος να είναι πάντα αλευρωμένα.


Για τη ποσότητα του αλευριού της δόσης μας ,
βγαίνουν δύο τσουρέκια με μήκος όσο η μεγάλη διάσταση του ταψιού του φούρνου
ή τέσσερα τσουρέκια με μήκος όσο η μικρή διάσταση του ταψιού.
Προσωπικά φτιάχνω ένα από τα πρώτα και δύο από τα δεύτερα.


Στη συνέχεια , τοποθετούμε τα ταψιά με τα τσουρέκια πίσω στο φούρνο μας
- στους 40ο C στις αντιστάσεις -
χωρίς να τα σκεπάσουμε , αλλά προσθέτοντας ένα πυρίμαχο μπολάκι με νερό.


Αφήνουμε για 1/2 ώρα να φουσκώσουν και να γίνουν ...


Βήμα 4ο : Το ψήσιμο !!

Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αβγών με λίγο νεράκι
και αλείφουμε τα τσουρέκια μας.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.


Ψήνουμε μαζί και τα δύο ταψιά μας ,
σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C
 για 40 λεπτά , με το μπολάκι του νερού μέσα στο φούρνο.
Μπορούμε να γυρίσουμε τα ταψιά μετά τα πρώτα 15 λεπτά ,
για να ροδίσουν ομοιόμορφα
και να τα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο αν δούμε ότι ροδίζουν πολύ.

Τα τσουρέκια μας είναι έτοιμα !!


Σημειώσεις :

- Μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε καθόλου φούρνο για τα φουσκώματα.
Τα ακουμπάμε σε ζεστό σημείο και τα σκεπάζουμε με πετσέτα ή κουβέρτα.
 Απαιτούν όμως διπλάσιο χρόνο αναμονής , δηλαδή 1 ώρα για τη μαγιά ,
3 ώρες για τη ζύμη και περίπου 1 ώρα για τα τσουρέκια.
Σε αυτή τη περίπτωση τα τσουρέκια πρέπει να είναι σκεπασμένα με πετσέτα.
- Αν θέλετε να κάνετε διπλή δόση , μη διπλασιάσετε τα υλικά στα ίδια σκεύη.
Δουλέψτε από την αρχή με διπλά μπολ και λεκάνες.
- Αν σας αρέσουν τα ανοιχτόχρωμα τσουρέκια , αλείψτε τα με κροκάδι
πολύ αραιωμένο σε νερό ή παραλείψτε το. Ψήστε στους 170ο C
για τον ίδιο χρόνο και απαραίτητα σκεπάστε στα μισά με αλουμινόχαρτο.
- Για να τα αποθηκεύσετε , τυλίξτε καλά με μεμβράνη. Παραμένουν σαν φρέσκα
για μια εβδομάδα. Για μεγαλύτερα διαστήματα , διατηρούνται στην κατάψυξη ,
με μια μικρή αλλοίωση στην υφή αλλά πάντα υπέροχα.
- Η συνταγή μου βασίζεται σε αυτήν εδώ τη συνταγή του Technicolor Kitchen.
Αν και αφορά άγλυκο τσουρέκι , γοητεύτηκα από τη φωτογραφία
και με πολλές τροποποιήσεις για να γίνει γλυκό , έφτασα στο παραπάνω αποτέλεσμα.
- Σας προτείνω το συγκεκριμμένο αλεύρι , φρέσκια μαγιά και ψήσιμο σε αέρα ,
γιατί με αυτά έχω πετυχημένο αποτέλεσμα κάθε φορά που τα φτιάχνω.

Καλή Ανάσταση σε όλους !!