Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Cake pops _ Διακοσμήστε τα για να ταιριάζουν στο πάρτυ σας !!

Τα cake pops είναι μια πραγματική λιχουδιά για κάθε πάρτυ ,
όμως η συνήθης εμφάνισή τους με μαύρη κουβερτούρα και τρούφα 
είναι ίσως λίγο βαρετή μετά από το δεύτερο ή τρίτο πάρτυ 
που θα τα προσφέρουμε.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορες εντυπωσιακές παραλλαγές 
ή καλύτερα μεταμορφώσεις σε γατάκια , σκυλάκια , λαγουδάκια ,
μίνι μάους , μπομπ σφουγγαράκη , πειρατές ...
η λίστα είναι ατελείωτη !!
Όμως , λίγοι - μαζί σε αυτούς και εγώ -
διαθέτουν το χρόνο και αν θέλετε και την υπομονή
για να τα φτιάξουν , ιδιαίτερα όταν όλη η προετοιμασία του πάρτυ
περνάει από τα χεράκια τους.
Γι΄αυτό την τελευταία φορά που τα έφτιαξα και εγώ ,
σκέφτηκα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο , 
αλλά ουσιαστικά τόσο ίδιο ...
λευκή σοκολάτα αντί για μαύρη 
και χρωματισμένη ζάχαρη αντί για τρούφα !!


Ξαφνικά μπροστά τα μάτια  μου ανοίχτηκαν ατελείωτοι συνδυασμοί ,
κατάλληλοι για κάθε πάρτυ , αλλάζοντας απλά το χρώμα της ζάχαρης.
Μπλε για θαλασσινό πάρτυ , κίτρινο για τον μπομπ σφουγγαράκη ,
κόκκινο - μαύρο για τη μίνι μάους , ροζ για πριγκίπισσες ...
Η λευκή σοκολάτα είναι τόσο ουδέτερη που συνδυάζεται με όλα τα χρώματα !!

Συμβουλές εκτέλεσης : 
Λιώστε τη λευκή σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων , ανακατεύοντας κάθε 20''.
Προσοχή , η λευκή σοκολάτα είναι πιο ευαίσθητη στη θερμοκρασία από τη μαύρη.
Διατηρήστε τη σε υγρή μορφή βάζοντας το μπολ της σε κατσαρολάκι με ζεστό νερό ,
που αλλάζουμε συχνά ή ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και αποσύρουμε.
Μετά από την επικάλυψη με σοκολάτα , τοποθετήστε τα για λίγα λεπτά στο ψυγείο ,
ώστε όταν προστεθεί η ζάχαρη να έχει μειωθεί η θερμοκρασία της σοκολάτας
για να μη λιώσει η ζάχαρη.
Το σοκολατένιο παντεσπάνι που χρησιμοποίησα , διακρινόταν κάτω από τη λευκή 
σοκολάτα αλλά τελικά κάθε ατέλεια καλύφθηκε με τη προσθήκη της ζάχαρης.
Εναλλακτικά , χρησιμοποιήστε παντεσπάνι βανίλιας.

Καλή διασκέδαση !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου